Μεταφορικα

Αρχική ΣελίδαPharmacy4u.gr ΕπικοινωνίαΔείκτες υγείαςQuizΆρθρα


Για όλες τις αγορές πάνω από 35€ η αποστολή θα είναι δωρεάν με courier κατευθείαν στην πόρτα σας. Σε περίπτωση αγορών κάτω από 35€ το δέμα επιβαρύνεται με 2.30€

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ

Τι είναι το κολλαγόνο?
Το κολλαγόνο είναι η μεγαλύτερη σε ποσότητα πρωτεΐνη που απαντάται στον ανθρώπινο οργανισμό.Αποτελεί περίπου το 75 % του συνόλου των πρωτεϊνών. Οι πρωτεΐνες (μόρια που περιέχουν άνθρακα, υδρογόνο, οξυγόνο και άζωτο) αποτελούν περίπου το 45% του βάρους ενός μέσου ατόμου, αν δεν υπολογίσουμε το νερό που περιέχει το σώμα. Το κολλαγόνο αποτελεί βασικό συστατικό της δομής του οργανισμού καθώς στηρίζει τους τένοντες, τους μυς, το δέρμα, τις αρθρώσεις και τα εσωτερικά όργανα. Προστατεύει και στηρίζει τους μαλακούς ιστούς  ενώ τους συνδέει με τον σκελετό.




Συνεπώς, το κολλαγόνο είναι μια πολύ σημαντική πρωτεΐνη για το σώμα. Στο σώμα απαντάται σχεδόν παντού, στους τένοντες, στην καρδιά, στα νύχια, στα μαλλιά, στο δέρμα, στα ούλα, στα μάτια, στις αρθρώσεις,στα αιμοφόρα αγγεία. Υπάρχουν διάφοροι τύποι κολλαγόνου στα διάφορα μέρη του σώματος. Οι κυριότεροι είναι ο τύπος Ι (δέρμα,μαλλιά,νύχια,οστά,δόντια, σύνδεσμοι,τένοντες),  ο τύπος ΙΙ (χόνδρο) και ο τύπος ΙΙΙ (στο συνδετικό ιστό των εσωτερικών οργάνων). Θα μπορούσε κανείς να πει πως το κολλαγόνο είναι αυτό που κρατά «κολλημένο» το σώμα ,σαν ένα είδος κόλλας  και δεν το αφήνει να διαλυθεί.



Παρά τη σπουδαιότητα του κολλαγόνου στον ανθρώπινο οργανισμό ,παρατηρείται ότι καθώς μεγαλώνουμε, και ιδιαίτερα μετά την ηλικία των 25-30 ετών, η παραγωγή του κολλαγόνου μειώνεται σταδιακά. Γεγονός  το οποίο εντοπίζεται και σε σημάδια πρόωρης γήρανσης όπως ρυτίδες και χαλάρωση επιδερμίδας, πόνους αρθρώσεων, χαλάρωση μυών και εύθραυστα οστά.





Το κολλαγόνο το οποίο προσλαμβάνεται από τις τροφές αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού για αυτό.Τη λύση στο πρόβλημα αυτό έρχεται να δώσει  το υγρό υδρολυμένο κολλαγόνο ως συμπλήρωμα διατροφής. Ουσιαστικά αποτελεί μια πρωτεΐνη διασπασμένη από ένζυμα σε μικρότερα δομικά συστατικά –αμινοξέα που συμβάλλουν στην παραγωγή του νέου κολλαγόνου
. Το υδρολυμένο κολλαγόνο είναι υψηλής ποιότητας μορφής κολλαγόνο. Έχει διαπιστωθεί βάσει μελετών ότι το κολλαγόνο στην υγρή  μορφή του είναι εξαιρετικά απορροφήσιμο από τον οργανισμό. Το κολλαγόνο έχει μεγάλη μοριακή δομή που καθιστά δύσκολη την απορρόφησή του. Η ενζυματική υδρόλυση του κολλαγόνου δημιουργεί πολύ μικρά πεπτίδια χαμηλού μοριακού βάρους που απορροφούνται εύκολα και σε μεγάλο βαθμό και αποδίδουν αποτελεσματικά στη δημιουργία του νέου αναγκαίου κολλαγόνου για τον οργανισμό.





Το υδρολυμένο κολλαγόνο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ευεργετικών ιδιοτήτων. Βοηθά σημαντικά:
-          Στην επιδερμίδα δίνοντας λάμψη με παράλληλη αντιρυτιδική δράση
-          Στη μείωση της τριχόπτωσης ενισχύοντας σημαντικά την υγεία των μαλλιών
-          Σε νύχια, δόντια
-          Σε πόνους αρθρώσεων και αρθρίτιδα, καθώς από μελέτες έχει  διαπιστωθεί ότι το πόσιμο κολλαγόνο διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου και την αναγέννηση του χόνδρου με την παραγωγή χονδροβλαστών ενώ παράλληλα αυξάνει την πυκνότητα της οστικής μάζας.
-          Στη μυική τόνωση
-          Στην ενδυνάμωση των αρτηριών, στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και κατ’ επέκταση στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.
-          Στη μείωση της χοληστερίνης καθώς και στην οστεοπόρωση.
-          Στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού συμβάλλοντας σημαντικά στην απώλεια βάρους.
-          Σε όσους γυμνάζονται καλύπτοντας τις ανάγκες τους σε πρωτεΐνες καθότι το κολλαγόνο είναι πρωτεΐνη ενώ συγχρόνως ενδυναμώνει τους μυς, μειώνει το χρόνο αποκατάστασης και αναδόμησης  κατεστραμμένων αρθρώσεων ,βελτιώνει την καρδιαγγειακή απόδοση και αντοχή.
-          Γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση.
-          Σε διαταραχές ύπνου καθώς η κυρίως παραγωγή του κολλαγόνου πραγματοποιείται  κατά την πρώτη φάση του ύπνου.







Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα του κολλαγόνου???
Λαμβάνοντας υπόψη τη φαρμακευτική ιδιοσυγκρασία και το γεγονός ότι κάθε οργανισμός είναι μοναδικός τα αποτελέσματα κάνουν την εμφάνισή τους από την δεύτερη βδομάδα λήψης του πόσιμου κολλαγόνου.


Ποιοί μπορούν να το λαμβάνουν???
Οποιοσδήποτε ο οποίος δεν έχει σοβαρό πρόβλημα νεφρικής και ηπατικής νόσου. Αποφεύγεται σε περίοδο εγκυμοσύνης και θηλασμού.  Σε περιπτώσεις διαβητικής νόσου πόσιμο κολλαγόνο με stevia δίνει τη λύση.
Υπάρχει τρόπος να διατηρείται υψηλό το ποσοστό της βιοδιαθεσιμότητας του πόσιμου κολλαγόνου???
Λαμβάνοντας βιταμίνη C καθώς μελέτες δείχνουν ότι βοηθά στην παραγωγή του κολλαγόνου και στην καλύτερη αφομοίωσή του, ενσωματώνοντας την άσκηση και τη γυμναστική στην καθημερινότητα σας, ισορροπημένη διατροφή και κόβονται στο κάπνισμα.
Γιατί να λαμβάνεται σε υγρή πόσιμη μορφή???


Γιατί η υγρή του μορφή επιτυγχάνει απορρόφηση που ξεπερνά το 75-80% συγκριτικά με τις κάψουλες ή τα χάπια που αδυνατούν να το πετύχουν. Επίσης δεν επιβαρύνει το πεπτικό σύστημα εύλυπτη,εύπεπτη και απορροφάται γρήγορα.


Πρόκειται για εγκεκριμένο και ασφαλές προϊον. Προσοχή στις απομιμήσεις και στα συστατικά του κάθε προίοντος. 

Κολλαγόνα πιστοποιημένα και ελεγμένα θα βρείτε στο φαρμακείο κάντε κλικ εδώ 


Γεωργία Ζυγογιάννη
Φαρμακοποιός
www.pharmacy4u.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου