Μεταφορικα

Αρχική ΣελίδαPharmacy4u.gr ΕπικοινωνίαΔείκτες υγείαςQuizΆρθρα


Για όλες τις αγορές πάνω από 35€ η αποστολή θα είναι δωρεάν με courier κατευθείαν στην πόρτα σας. Σε περίπτωση αγορών κάτω από 35€ το δέμα επιβαρύνεται με 2.30€

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Καθημερινές Προληπτικές ενέργειες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση μικροβίων όπως η γρίπη




Το CDC (Centre For Disease Control) της Αμερικής συνιστά μια προσέγγιση τριών σταδίων για την καταπολέμηση της κοινής γρίπης. Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι να λαμβάνετε το αντιγριπικό εμβόλιο σε ετήσια βάση. Αλλά αν έχετε ήδη τη γρίπη, υπάρχουν συνταγογραφούμενα αντι-ιικά φάρμακα τα οποία μπορούν να θεραπεύσουν την ασθένειά σας. Η έγκαιρη θεραπεία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους ηλικιωμένους, τους πολύ νέους, τα άτομα με ορισμένες χρόνιες παθήσεις, και τις εγκύους. Τέλος, καθημερινές προληπτικές δράσεις μπορούν να επιβραδύνουν την εξάπλωση των μικροβίων που προκαλούν αναπνευστικό (μύτη, λαιμό και πνεύμονες), και ασθένειες, όπως η γρίπη. Το ακόλουθο άρθρο περιέχει πληροφορίες σχετικά με τις καθημερινές προληπτικές ενέργειες.

Πως εξαπλώνεται η Γρίπη;

Ο ιός της γρίπης πιστεύεται ότι μεταδίδεται κυρίως από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων του βήχα, του φταρνίσματος, ή ακόμα και μέσω της ομιλίας. Ο ιός της γρίπης μπορεί επίσης να μεταδοθεί όταν οι άνθρωποι αγγίζουν κάτι μολυσμένο με τον ιό και στη συνέχεια αγγίζουν το στόμα τους, τα μάτια, ή τη μύτη τους. Πολλοί άλλοι ιοί εξαπλώνονται εξαπλώνονται με τους ίδιους τρόπους. Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί με γρίπη μπορεί να είναι σε θέση να μολύνουν άλλους ανθρώπους 1 μέρα πριν ξεκινήσουν τα συμπτώματα και μέχρι 5-7 ημέρες μετά από την ανάρρωση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μεταδώσετε την γρίπη σε κάποιον άλλο προτού μάθετε ότι είστε άρρωστοι, καθώς και ενώ είστε άρρωστοι. Τα μικρά παιδιά, αυτοί που είναι σοβαρά άρρωστοι, και όσοι έχουν σοβαρά εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι σε θέση να μολύνουν άλλους για περισσότερο από 5-7 ημέρες.

Ποιες είναι οι καθημερινές προληπτικές ενέργειες


  • Προσπαθήστε να αποφύγετε τις στενές επαφές με άρρωστα άτομα.
  • Αν εσείς ή το παιδί σας αρρωστήσατε με κάποια ασθένεια σαν την γρίπη, το  CDC συστήνει ότι εσείς (ή το παιδί σας) πρέπει να μείνετε στο σπίτι σας για τουλάχιστον 24 ώρες αφότου έχει πέσει ο πυρετός. Ο πυρετός θα πρέπει να φύγει χωρίς τη χρήση κάποιου αντιπυρετικού φαρμάκου.
  • Ενώ είστε άρρωστοι, περιορίστε τις επαφές με τους άλλους όσο το δυνατόν περισσότερο για να μειωθούν οι πιθανότητες μόλυνσης.
  • Καλύψτε τη μύτη και το στόμα σας με χαρτομάντιλο όταν βήχετε ή φτερνίζεστε. Πετάξτε το χαρτομάντιλο στα σκουπίδια μετά τη χρήση
  • Πλένετε τα χέρια σας συχνά με σαπούνι και νερό. Εάν το σαπούνι και το νερό δεν είναι διαθέσιμα, χρησιμοποιήστε ένα αντισηπτικό χεριών με βάση το οινόπνευμα.  
  • Αποφεύγετε να αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας. Τα μικρόβια μεταδίδονται και με αυτόν τον τρόπο.  
  • Καθαρίζετε και απολυμαίνετε τις επιφάνειες και τα αντικείμενα που μπορεί να έχουν μολυνθεί με μικρόβια όπως η γρίπη.  
  • Εάν συμβεί ένα ξέσπασμα της γρίπης ή άλλης ασθένειας, ακολουθήστε τις συμβουλές της δημόσιας υγείας.

Ποια επιπλέον βήματα πρέπει να κάνετε στον χώρο εργασίας σας ώστε να εμποδίσετε την εξάπλωση μικροβίων που οδηγούν σε αναπνευστικές νόσους, όπως η γρίπη;


  • Μάθετε περισσότερα για τα σχέδια του εργοδότη σας σε περίπτωση εμφάνισης εστίας της γρίπης ή άλλης ασθένειας και αν τα εμβόλια γρίπης προσφέρονται επί τόπου.  
  • Τακτικό καθάρισμα των συχνά αγγιζόμενων  αντικειμένων και επιφανειών,
    όπως τα πόμολα, τα πληκτρολόγια και τα τηλέφωνα.  
  • Βεβαιωθείτε ότι στο χώρο εργασίας σας έχει μια επαρκή παροχή χαρτομάντιλων, σαπουνιού, χαρτιού κουζίνας, διαλυμάτων καθαρισμού χεριών με βάση το οινόπνευμα, και μαντηλιών μιας χρήσης.  
  • Εκπαιδεύστε τους άλλους για το πώς να κάνουν τη δουλειά σας, έτσι ώστε να μπορούν να σας καλύψουν σε περίπτωση που εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειας αρρωστήσει και θα πρέπει να μείνετε στο σπίτι.  
  • Εάν αρχίσετε να αισθάνεστε άρρωστος, ενώ βρίσκεστε στην εργασία σας, να μεταβείτε στο σπίτι σας το συντομότερο δυνατόν.

Ποιες επιπρόσθετες προληπτικές ενέργειες πρέπει να πάρετε για την προστασία των παιδιών σας από τα μικρόβια που προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις σαν την γρίπη;


  • Μάθετε περισσότερα για τα σχέδια του σχολείου ή του κολεγίου όσον αφορά τη φροντίδα των παιδιών, το πρόγραμμα που εφαρμόζεται σε περίπτωση εμφάνισης εστίας γρίπης ή άλλης ασθένειας και κατά πόσον οι εμβολιασμοί γρίπης προσφέρονται επί τόπου.  
  • Βεβαιωθείτε ότι το σχολείο, ο παιδικός σταθμός του παιδιού σας, ή το κολέγιο καθαρίζουν συστηματικά τα συχνά αγγιζόμενα αντικείμενα και επιφάνειες, και ότι έχουν μια συνεχόμενη παροχή από χαρτομάντιλα, σαπούνια, χαρτί κουζίνας, διαλύματα καθαρισμού χεριών με βάση το οινόπνευμα, και μαντηλάκια μιας χρήσης.  
  • Ρωτήστε πως οι άρρωστοι φοιτητές και το προσωπικό διαχωρίζονται από τους άλλους και ποιοι φροντίζουν γι 'αυτούς έως ότου μπορούν να μεταβούν στο σπίτι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου