Μεταφορικα

Αρχική ΣελίδαPharmacy4u.gr ΕπικοινωνίαΔείκτες υγείαςQuizΆρθρα


Για όλες τις αγορές πάνω από 35€ η αποστολή θα είναι δωρεάν με courier κατευθείαν στην πόρτα σας. Σε περίπτωση αγορών κάτω από 35€ το δέμα επιβαρύνεται με 2.30€

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Η βαριά κατανάλωση αλκοόλ στη μέση ηλικία συνδέεται με την απώλεια μνήμης στους άνδρες






Για μερικούς ανθρώπους, κυρίως για εκείνους που έχουν έναν εθισμό, οποιαδήποτε ποσότητα αλκοόλ είναι υπερβολική. Για άλλους, η κατανάλωση αλκοόλ είναι  μια πράξη εξισορρόπησης – το λίγο μπορεί να είναι υγιεινό, ενώ περισσότερο από μία μικρή ποσότητα μπορεί να είναι επιβλαβής .

Σε ανθρώπους που μπορούν να ανεχθούν σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά το αλκοόλ, η μέτρια κατανάλωση έχει συνδεθεί με τη μείωση των κινδύνων των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη τύπου 2. Η μέτρια κατανάλωση για τους άντρες σημαίνει ότι δεν υπερβαίνουν τα δύο ποτά την ημέρα και για τις γυναίκες όχι περισσότερο από ένα την ημέρα. Μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου, καρδιακών παθήσεων, υψηλής πίεσης του αίματος, κίρρωσης και εξάρτησης από το αλκοόλ .

Μια νέα έκθεση στο περιοδικό Neurology υπογραμμίζει τη διπλή επίδραση του αλκοόλ στους άνδρες. Ως μέρος της μελέτης Whitehall II στη Βρετανία, οι ερευνητές αξιολόγησαν τις συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ από μεσήλικες άνδρες και γυναίκες τρεις φορές κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 10 ετών . Οι συμμετέχοντες στη μελέτη πραγματοποίησαν και ένα τεστ νοητικών ικανοτήτων τρεις φορές κατά τη διάρκεια των επόμενων 10 ετών . Σε σύγκριση με τους άνδρες που δεν έπιναν ή που έπιναν μέτρια , άρχισε να εμφανίζεται πνευματική εξασθένηση ένα έως έξι χρόνια νωρίτερα σε άνδρες οι οποίοι κατά μέσο όρο πίνουν περισσότερα από 2,5 ποτά την ημέρα. (Δεν υπήρχαν αρκετά βαρείς πότες στις γυναίκες.)


Με στόχο την υγιή κατανάλωση αλκοόλ



Φαίνεται να υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνεται και τα οφέλη για την υγεία ή και τις βλάβες που υπάρχουν. Για παράδειγμα, ακόμη και ελαφρά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου , όπως ο καρκίνος του μαστού στις γυναίκες . Σύμφωνα με τη μελέτη Νευρολογία, ένα παρόμοιο μοτίβο μπορεί να προκύπτει μεταξύ της κατανάλωσης και των δεξιοτήτων σκέψης.

Πώς μπορώ να γνωρίζουμε εάν πίνουμε πάρα πολύ; Πολλές απλές εξετάσεις έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους να μετρήσουν τις συνήθειες κατανάλωσης οινοπνεύματος τους. Ένα είναι το τεστ 4 ερωτημάτων με όνομα CAGE, που ονομάζεται έτσι επειδή τα πρώτα γράμματα της λέξης είναι κλειδί σε κάθε ερώτηση. Ένας άλλος τρόπος είναι τεστ 10 ερωτήσεων Alcohol Use Disorders Identification Test (AUDIT), που αναπτύχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας .
Μπορείτε να δείτε δύο από αυτές τις δοκιμές σε www.health.harvard.edu/173 .

Εάν ανησυχείτε


Μια μικρή συμβουλή και λίγο ενθάρρυνση θα μπορούσε να σας βοηθήσει να καταλάβετε αν η κατανάλωση αλκοόλ που κάνετε ακολουθεί ένα επικίνδυνο μοτίβο και τι πρέπει να κάνετε γι αυτό. Η πηγή των συμβουλών θα μπορούσε να είναι ο βασικός θεράπων γιατρός. Επιπροσθέτως ο γιατρός σας μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν σύμβουλο αλκοολισμού .

Αυτό δεν είναι μακροχρόνια θεραπεία. Είναι ίσως δύο ή τρεις συζητήσεις. Ο "βοηθός" μπορεί να σας ρωτήσει πόσο πίνετε και να σας δείξει πώς συγκρίνεται με το πρότυπο. Αυτός ή αυτή θα μπορούσε:
  •   Να μιλήσει εν συντομία για τις συνέπειες των πιο σοβαρών χρήσεων του αλκοόλ.
  •   Να δώσει ένα εγχειρίδιο αυτοβοήθειας ή ένα βιβλίο εργασίας.
  •   Να προτείνει στον ασθενή να κρατήσει αρχείο της κατανάλωσής του και να επιλέξει σαν στόχο την περικοπή ή τη διακοπή εντελώς.

1 σχόλιο:

  1. เราให้บริการลูกตลอด 24 ชั่วโมง เพื่อตอบคำถามและความคิดเห็นของคุณอย่างมีประสิทธิภาพสุภาพเพื่อให้แน่ใจว่าคุณได้รับ VEGUS168 จากเจ้าหน้าที่ที่เป็นมิตรของเราอยู่เสมอเพื่อช่วยแก้ปัญหา รวมถึงการสอบถามบัญชีเงินฝาก หรือ ถอนเงิน รวมถึงความช่วยเหลือเกี่ยวกับการพนันออนไลน์

    ΑπάντησηΔιαγραφή