Μεταφορικα

Αρχική ΣελίδαPharmacy4u.gr ΕπικοινωνίαΔείκτες υγείαςQuizΆρθρα


Για όλες τις αγορές πάνω από 35€ η αποστολή θα είναι δωρεάν με courier κατευθείαν στην πόρτα σας. Σε περίπτωση αγορών κάτω από 35€ το δέμα επιβαρύνεται με 2.30€

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Τα αδυνατιστικά χαπια μπορούν να βοηθήσουν τους σοβαρα υπέρβαρους


Παίρνοντας ένα χάπι μπορείτε να χάσετε βάρος; Μπορεί να ακούγεται καλό, αλλά τα χάπια απώλειας βάρους δεν είναι μαγικά ελιξίρια, και δεν είναι προφανώς για όλους. Η απώλεια βάρους είναι κάτι περισσότερο από ένα κοσμητικό πρόβλημα για σοβαρά υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα. Είναι μια ιατρική ανάγκη.

Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα απώλειας βάρους συνίστανται για τα άτομα που έχουν πολλά κιλά να χάσουν και οι οποίοι έχουν ιατρικές παθήσεις ή κινδύνους που να συνδέονται με την παχυσαρκία, όπως:

  • Διαβήτης
  • Η υψηλή αρτηριακή πίεση
  • Ορισμένες μορφές καρκίνου

Χάπια απώλειας βάρους: Ποιος τα χρειάζεται για να ρίξει κιλά;


Τα χάπια απώλειας βάρους θα πρέπει να συνταγογραφούνται μόνο για τους ανθρώπους που είναι σοβαρά υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Για εκείνους που έχουν κιλά που σχετίζονται με ιατρικές επιπλοκές ή κινδύνους, όπως η υπέρταση ή ο διαβήτης, τα συνταγογραφούμενα φάρμακα απώλειας βάρους συνίστανται για τα άτομα με δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) 27 ή παραπάνω. Οι συνταγές απώλειας βάρους μπορεί επίσης να είναι κατάλληλες για τους ανθρώπους που δεν έχουν κάποια σχετική με το βάρος ασθένεια ή ιατρική επιπλοκή αν ο ΔΜΣ τους είναι 30 ή υψηλότερο.

Χάπια απώλειας βάρους: Πώς λειτουργούν


Τα περισσότερα φάρμακα για την απώλεια βάρους λειτουργούν πείθοντας τους ανθρώπους ότι αισθάνονται πλήρεις πολύ νωρίτερα από ότι θα ήταν χωρίς τα φάρμακα, λέει η Κάρεν Cooper, γιατρός βαριατρικής  στο Ινστιτούτο Βαριατρικής και Μεταβολισμού του Cleveland Clinic στο Οχάιο.

Αλλά δεν είναι το στομάχι το μέρος το οποίο λειτουργούν αυτά τα χάπια, γιατί δεν δίνει το στομάχι σας την εντολή για τον κορεσμό της πείνας. Είναι το μυαλό σας. Οι χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που ελέγχουν την όρεξη (Δηλ. η σεροτονίνη, η νορεπινεφρίνη και η ντοπαμίνη) είναι οι ουσίες που αυτά τα φάρμακα, όπως η sibutramine  (Meridia) επηρεάζουν.

Άλλα φάρμακα, όπως η ορλιστάτη (Xenical), τροποποιούν την ικανότητα του σώματος στην απορρόφηση του λίπους αναστέλλοντας το ένζυμο της λιπάσης. Η λιπάση διασπά τα λίπη συνήθως έτσι ώστε το σώμα να μπορεί να τα απορροφήσει, αλλά με ορλιστάτη, ενώ το λίπος αποβάλλεται με τα απόβλητα του σώματος. Το προϊόν πωλείται με ιατρική συνταγή και, σε χαμηλότερη συγκέντρωση έχει εγκριθεί από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για ασθενείς από την ηλικία των 12 ετών.

Χάπια απώλειας βάρους: Δημοφιλή συνταγές


Όσον αφορά τις θεραπείες με φάρμακα που έχουν εγκριθεί για την απώλεια βάρους , η Δρ Cooper λέει πως «το οπλοστάσιο μας είναι αρκετά μικρό." Μόνο τα φάρμακα Xenical και Sibutramine έχουν εγκριθεί για μακροχρόνια χρήση.

Τα εγκεκριμένα φάρμακα απώλειας βάρους από τον FDA για βραχυπρόθεσμη χρήση (έως 12 εβδομάδες) είναι:

  • Υδροχλωρική diethylpropion ( Tenuate )
  • Phentermine (Adipex-P, Obenix, Oby-Cap, Zantryl)
  • Φαινδιμετραζίνη (Bontril PDM, Melfiat, Adipost)

Κατά τη συνταγογράφηση ενός φαρμάκου για την απώλεια βάρους, οι γιατροί ενθαρρύνουν τους ασθενείς να αναπτύξουν καλές συνήθειες όπως η άσκηση η αφοσίωση σε μια υγιεινή διατροφή. Ενώ τα χάπια έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά , τα φάρμακα αυτά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν χωρίς αλλαγές στον τρόπο ζωής, εξηγεί η Cooper.

Αν και οι περισσότεροι ασθενείς δεν παρουσιάζουν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες κατά τη χρήση αυτών των φαρμάκων, οι γιατροί πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά τους ασθενείς , ελέγχοντας την αρτηριακή τους πίεση, τον καρδιακό ρυθμό, και τη γενική τους υγεία περίπου κάθε τέσσερις εβδομάδες.

Το υπερβολικό βάρος δεν έρχεται με μικρό αντίκτυπο. Τα συνταγογραφούμενα βοηθήματα διατροφής σπάνια καλύπτονται από ασφάλιση, και συνήθως κοστίζουν μεταξύ 50€ και 100€ ανά μήνα.

Χάπια απώλειας βάρους: χαμένοι είναι οι νικητές


Φυσικά, οι συνταγές απώλειας βάρους είναι δημοφιλείς – τόσο στους γιατρούς όσο και στους ασθενείς - επειδή προφανώς λειτουργούν.

"Μακροπρόθεσμα, για περίπου ένα έτος, η sibutramine έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το βάρος κατά περίπου 15%”, λέει ο Cooper, προσθέτοντας ότι ορισμένοι από τους ασθενείς της έχουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, λαμβάνοντας με συνταγή φαιντερμίνη.

Επειδή η παχυσαρκία συνδέεται με πολλές σοβαρές παθήσεις και ασθένειες , λέει η Cooper όταν οι ασθενείς της αρχίζουν να χάνουν βάρος, είναι εξαιρετικό το κίνητρο και για εκείνη και γι 'αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου